Klok leren lezen

Het klok leren lezen kan ondersteund worden met kleuren. Er is een speciale klok met kleuren verkrijgbaar als afbeelding geseald op papier. Iemand die handig is bevestigt deze klok op een stevige ondergrond en bevestigt de speciale wijzers. Ook zonder deze versteviging te gebruiken.

Digitale tijden

Het aanleren van digitale tijden kan ondersteund worden met een tijdoverzicht. Op één kaart een overzicht van de digitale en de analoge tijd. Een hulp voor diegene die moeite hebben met het omrekenen van de analoge naar de digitale tijd en omgekeerd, van de digitale naar de analoge tijd.
Wie deze klok of de kaart met de digitale en analoge tijd wil kopen, gaat naar de catalogus. De kaart met de digitale en analoge tijd is ook gratis te downloaden.

Leesboekje AVI-4 (zie onder Student Care, lezen)

“Bert en Debbie” is een verhaal voor de onderbouw van de basisschool. Door het gebruik van lettergrepen en verschillende kleuren is het beter toegankelijk voor minder vlotte lezers. Er wordt een uitgever gezocht om het boekje op de markt te brengen.

(Glutenvrije) koekjes bakken in een Air fryer

Benodigdheden:
– 150 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
– 100 gram boter of margarine
– 50 gram basterdsuiker
– handvol kleingesneden rozijnen, krenten of ander gedroogd fruit
– snufje zout
Doe alles in een kom en snijd de boter of margarine met twee messen klein.  Kneed het deeg met de hand tot een deegbal. Doe de deegbal in een goed sluitend bakje en zet het in de koelkast. Op het moment dat je koekjes wilt bakken, haal je 9 kleine stukje deeg van de deegbal. Deze stukjes deeg rol je tot ‘grote soepballen’. Vet het bakblik een beetje in, leg de deegballen er op en druk ze plat tot dikke koekjes. Bak het geheel 8 minuten op 175 graden en laat de koekjes daarna in de Air fryer afkoelen. En als ze koud zijn: smullen maar.